UVT Liberty Marathon, într-un format atipic

Universitatea de Vest din Timișoara și-a propus ca în 2020 să accentueze, mai mult ca oricând, ideea de libertate, în orice formă a sa, să dezvolte o comunitate care gândește, zâmbește și aleargă liber.

În procesul de redefinire a modului în care va avea loc ediția din 2020 a UVT Liberty Marathon, organizatorii au încercat să identifice cel mai bun mix între libertatea de mișcare și siguranță.

Pentru prima dată, într-un format absolut special, o lună întreagă (27 septembrie – 27 octombrie 2020) este pusă la dispoziție pentru a alerga în cadrul unei ediții atipice UVT Liberty Marathon.

„Alergăm împreună” în cea de-a treia ediție UVT Liberty Marathon va însemna nu doar simpla aliniere la „Start” sau doar îmbrățișările de la finalul traseului, ci va însemna, mai ales, crearea unei comunități de alergători care își definesc propriul traseu, care aleg liber cursa ce li se potrivește. Cu opțiuni pentru tipul de traseu ce pornesc de la 2 km și ajung până la 42 de km, fiecare tip de alergător își poate găsi locul potrivit în acest maraton de sănătate.

Rectorul Universității de Vest din Timișoara, prof.univ.dr. Marilen Pirtea, lansează o invitație de participare la ediția a treia UVT Liberty Marathon:„Vă invit să vă înscrieți la competiția libertății și ambiției, un simbol atât de puternic și relevant, mai ales pentru această perioadă dominată de restricții. Curajul și libertatea de a alerga la maratonul UVT vă vor arăta puternici și bine imunizați chiar și față de amenințările nemaiîntâlnite ale pandemiei pe care o traversează întreaga lume. În luna dedicată maratonului, între 27 septembrie și 27 octombrie, sărbătorim împreună bucuria sportului, la cea de-a treia ediție a UVT Liberty Marathon. Vă așteptăm în comunitatea alergătorilor de cursă lungă!”.

Toate condițiile de participare, detalii despre curse și înscrieri sunt disponibile online, pe www.libertymarathon.uvt.ro.