Un muzeu dedicat monumentului istoric Mühle, se deschide la Timișoara

La inițiativa ONG-ului Prin Banat, se va deschide un muzeu dedicat familiei Mühle, la Casa cu Iederă.

Celebra Casă Mühle, a familiei de florari Mühle, a generat numeroase controverse în rândul timișorenilor. Lipsită de acoperiș și tencuială, aceasta a fost lăsată în paragină, fiind supusă și la nenumărate ploi puternice. Locuitorii au organizat proteste pentru a salva bijuteria de neînlocuit a patrimoniului și a istoriei timișorene.
Prin cultivarea de către Wilhelm Mühle a peste 1400 de soiuri de trandafiri și crearea unor soiuri noi, familia Mühle a adus Timișoarei denumirea de „oraș al florilor”. Tot familia Mühle a donat orașului 8 hectare de teren pe care s-a construit Universitatea Politehnica Timișoara (UPT). Acest teren forma grădinile lor de flori, motiv pentru care Casa Mühle este văzută ca un simbol al orașului, locuitorii luptându-se să fie păstrat ca atare.

Sursă imagine: Wikipedia

Prin realizarea acestui muzeu se urmărește sensibilizarea autorităților cu privire la stadiul în care se află faimoasa Casă Mühle.

Deschiderea are loc în cadrul proiectului Heritage of Timişoara, muzeul având caracter temporar. El poate fi vizitat până în data de 24 octombrie 2020.