„Ultimul spectacol”, expoziția artistului Constantin Marcel Fîntînă

În perioada 25 iunie – 11 august 2021, are loc expoziția artistului Constantin Marcel Fîntînă intitulată „Ultimul spectacol”, fiind un proiect doctoral realizat în cadrul Școlii Doctorale de Arte – Facultatea de Arte și Design – IOSUD UVT.

Tema de cercetare artistică este axată pe investigarea societății de consum ca loc de manifestare a diferitelor atitudini, obiceiuri, comportamente umane pe care artistul le problematizează într-un discurs vizual adesea cu o tentă ironică.

Expoziţia se plasează în perimetrul unui pseudo-spectacol în care formele corporale interpretate plastic sunt inspirate de obiecte comune ce deservesc, de regulă, un scop utilitar. Unele dintre bunurile de consum au ca materie primă viața însăși, astfel că o parte dintre viețuitoare – fie acestea animale sau ființe umane -, sunt sacrificate, devenind „obiecte de consum” ce sfidează firescul prin opulență, viciu și exces.

Programul de vizitare este de marți-sâmbătă, între 14:00-19:00 la LAPSUS (Splaiul Peneş Curcanul, nr 3-5, etaj 1, camera 27), numai cu programare telefonică.