Trupa de tineri liceeni francofoni Amifran revine la Timișoara

11 martie 2020, Teatrul Maghiar, Sala Studio

Cu ocazia Lunii Francofoniei, Institutul Francez din Timișoara vă invită la cel mai recent spectacol al trupei Amifran, Piege à Cons (Capcană pentru proști). Spectacolul va fi prezentat miercuri, 11 martie 2020, ora 19:00, în Sala Studio a Teatrului Maghiar.

În apropierea alegerilor prezidențiale, un partid care pierde puncte în sondaje își desemnează ca reprezentant un prost de serviciu care să suporte consecințele înfrângerii, promovând, în același timp în secret un candidat din afara partidului căruia să i se alăture după victorie. Dar prostul se dovedește a fi imprezivibil… la fel ca alegătorii.

Piege à cons / Capcană pentru proști este o adaptare dupa piesa dramaturgului francez Jean-Pierre Martinez, adaptarea fiind realizată de Liana Didilescu Marechal, iar regia de către profesorul Florin Didilescu.

Din distribuție fac parte elevii Liana Bonca, Mihai Cîrnațu, Anastasia Bălan, Oana Palcu, Alexia Isac, Irina Lazăr , Otilia Popa.

Spectacolul durează 70 de minute și se desfășoară în limba franceză, fără traducere. Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

Amifran este o Asociație românească dedicată „protejării și promovării limbii franceze”. Fondată în 1992 de către profesorul Florin Didilescu, aceasta organizează de mai bine de 25 de ani, Festivalul Internațional de Teatru Tânăr Francofon cu același nume, care se desfășoară anual la Arad. Amifran face parte, din 1995, din Rețeaua Internațională a Teatrului Tânăr în Limba Franceză, rețea devenită, în 2002, Asociația Internațională ArtDraLa (Amifran fiind unul dintre membrii săi formatori).