Totul e relativ, de Alan Ayckbourn, deschide stagiunea, la Artmedia

30 septembrie 2019, Teatrul National

Un spectacol de pe bulevardul comedie, de la Teatrul Nottara – Totul e relativ, de Alan Ayckbourn – deschide a 28-a stagiune a Fundatiei Culturale Artmedia.

Greg si Ginny sunt tineri, se iubesc si sunt pe punctul de a se casatori. Numai ca Ginny tine ascunse de Greg cateva detalii despre viata ei, care ar putea arunca in aer linistea viitorului cuplu. Acesta este si momentul cand in poveste intervin Philip si Sheila, un cuplu mai in varsta, cu nelamurite – inca – si, tocmai de aceea, amuzante legaturi cu tinerele personaje. Incurcaturi de situatie, de limbaj si de intentii sunt presarate de-a lungul piesei, sporind tensiunea si desfatarea spectatorului. Iar la sfarsit cateva intrebari ne raman agatate in minte: este dragostea sincera, cat suntem dispusi sa mintim intr-un cuplu, cat este adevar si cat este amagire intr-o iubire?

„Am ales sa montez textul lui Alan Ayckbourn cu senzatia ca nevoia acuta de comedie a publicului, nevoie ce vine din dorinta de a evada din realitatea inconjuratoare, va fi satisfacuta, dar intr-un mod mai straniu. Si asta pentru ca ceea ce m-a atras cu adevarat in Totul e relativ nu e numai scriitura dramatica, ce imbina armonios replicile cu haz si situatiile magistral construite, ci un cinism profund, un umor negru ce tine de relativitatea si fragilitatea sentimentelor, o ambiguitate a relatiilor degradate, ce produce un comic exploziv, dar care are la baza, paradoxal, o tristete profunda. Tristete ce vine tocmai din faptul ca iubirea, certitudinile, totul in viata… e relativ”, declara Felix Alexa.

Regia: Felix Alexa. Distributia: Ginny – Raluca Gheorghiu, Greg – Gabriel Rauţa, Philip – Constantin Cotimanis, Sheila – Catrinel Dumitrescu. Muzica: Alexei Ţurcan. Scenografia: Chiriac Andrada. Traducerea: Irina Velcescu.

Pret bilete: 100, 60, respectiv 30 de lei. Biletele se vand pe iabilet.ro, in magazinele Flanco si in reteaua iaBilet.