Timotion VII a dat startul înscrierilor la cele 6 curse din acest an

Timotion VII, cel mai mare eveniment caritabil de alergare din vestul țării își propune anul acesta să facă un pas mic spre normalitate, organizând în perioada 5-6 iunie 2021 6 curse, la care doritorii se pot înscrie până la data de 16 mai.

“Timotion va fi și anul acesta o ediție precaută, menită să asigure siguranța participanților în actualele condiții. Vom adapta Timotion după regulile în vigoare la data evenimentului. Ne propunem să facem un mic pas spre normalitate și vom organiza 6 curse, 3 necronometrate și 3 cronometrate, pentru toate nivelurile de pregătire, la care alergătorii se pot înscrie până la data de 16 mai.”, Alexandru Lorinți, coordonator Timotion VII.

1. Cursa Hamilton ”Alergăm separat, facem bine împreună” – adresată oricărui doritor de alergare, o cursă la liber unde fiecare alergător își stabilește propriul traseu. Voluntarii Timotion îi vor aștepta la Poarta de Finish amplasată în Parcul Central Anton Scudier.

2. Cursa Decathlon ”Pedalăm la Timotion”  – adresată oricărui doritor de pedalare, o cursă la liber, fără traseu prestabilit, dar la care participanții sunt așteptați în 6 parcuri cu importanță istorică din Timișoara. La această cursă bicicliștii sunt invitați la 11 provocări și experiențe de bune practici pregătite de către Pedallez Timișoara.

3. Cursa ”Timotion everywhere” – adresată oricărui alergător din alt oraș decât Timișoara, care dorește să se implice în proiectele comunității și alergă minim 1 km.

Cursele cronometrate vor avea anul acesta un număr limitat de locuri, cu start decalat și cronometrat:
4. Crosul Visma de 5 km – limitat la 300 de locuri
5. Crosul Akwel de 10.5 km –limitat la 200 de locuri
6. Semimaratonul Flexic de 21 km – limitat la 100 de locuri

În cadrul acestor curse, Campionii și Alergătorii își vor susține cauzele în care cred cel mai mult, 11 la număr anul acesta. Lor li se poate alătura oricine dorește să sprijine aceste proiecte prin donații.

“Ediția Timotion VII este o ediție în care, deși pandemia nu a luat sfârșit, ne propunem să „celebrăm” toți acești campioni, solidaritatea lor, modul cum au susținut și susțin în continuare comunitatea.” – a declarat Daniela Chesaru, director executiv Fundația Comunitară Timișoara.

Mai multe detalii legate de înscriere se găsesc pe website-ul timotion.ro.