Teatrul German de Stat transmite online ”Jurnal de România. Timișoara”

Teatrul German de Stat Timișoara transmite online în data de 30 mai 2021, începând cu ora 09:00, spectacolul ”În umbra uitării”, de Simona Vintilă.

Spectacol regizat de Carmen Lidia Vidu, acesta va putea fi vizionat pe pagina oficială de Facebook a Teatrului German și va fi disponibil până la ora 21:00.

Pentru cei care nu au văzut încă spectacolul,”Jurnal de România. Timișoara” este un proiect multidisciplinar, ce reunește filmul, fotografia și teatrul, și își propune să fie, printr-o serie de confesiuni necenzurate și nemijlocite, o oglindă sinceră a relațiilor interumane, influențate decisiv de mediul urban, dar și un îndemn la implicare socială și comunitară.

Arhitectura spectacolului este determinată de biografii personale, al căror rol este acela de a desluși și de a cartografia căile prin care părinții, prietenii, necunoscuții, dar și orașul, prin cartierele, locuitorii, artiștii și prin administrația locală, ne modelează și ne transformă – de la nostalgia primelor amintiri și până la realitatea imediată. Mărturisirile sunt întemeiate aproape exclusiv pe experiențele de viață ale actrițelor, fie că vorbim despre momente de fericire sau durere, despre succes sau eșec, despre traume și depresie, despre înstrăinare și regăsire.