Take, Ianke şi Cadâr

16 martie 2020 ora 20:00

Una dintre cele mai populare creații ale dramaturgiei româneşti, o piesă care a făcut istorie pe scena teatrală românească în distribuții ilustre, Take, Ianke şi Cadâr, de Victor Ion Popa, va putea fi văzută de iubitorii de teatru timișoreni, în cea mai nouă versiune de interpretare, în regia lui Doru Ana. Prima reprezentație a spectacolului în acest an la Timișoara va avea loc în 16 martie, de la ora 20:00, pe scena Operei Naționale.

Într-un mic orăşel de provincie, de la începutul secolului al XIX-lea, trei negustori, un evreu un român şi un turc (Niculae Urs, Doru Ana si Paul Chiribuță), prieteni de-o viaţă, îşi împart clientela. Fata evreului și băiatul românului se îndrăgostesc, dar povestea de dragoste a acestora este, în concepţia taţilor lor, absolut imposibil de împlinit.

Bătrânul Cadâr, interpretat în acest spectacol de Paul Chiribuță, mucalit, veşnic îndrăgostit şi mereu pus pe șotii, face însă în aşa fel încât istoria să aibă un final fericit. Piesa lui Victor Ion Popa are un admirabil și esențial mesaj uman, e plină de umor, o piesa cu replici antologice, ce a obţinut întotdeauna succes de public.

Alături de Niculae Urs, Doru Ana și Paul Chiribuță, distribuția îi reunește pe actorii Adriana Trandafir, Constantin Cojocaru, Marian Lepadatu, Ioana Ancea, Mihai Mititescu.

Biletele (100 sau 80 de lei, în funcție de loc) se găsesc la Agenția Operei și online, pe iabilet.ro.