„Symbiosis”, expoziția lui Dan Voinea la Muzeul Național de Artă

Prin „SYMBIOSIS”, Muzeul Național de Artă din Timișoara invită publicul la primul proiect de expoziție în colaborare cu artistul Dan Voinea. Expoziția are loc în perioada 21 iulie – 31 octombrie 2021.

Amplasată în salile care fac legătura între colecția Corneliu Baba și cea a modernilor români, expoziția conține, pe lângă lucrările recente din solo show – o parte din ele fiind extensie a expozițiilor începutului de an din Paris și New York – și o selecție din perioada atelierului din Berlin, care va substitui timp de peste trei luni câteva dintre pânzele lui Corneliu Baba și o parte dintre cele ale modernilor Nicolae Tonitza, Ștefan Luchian etc.

Expoziția aduce în spațiul muzeal lucrări care invocă mutațiile produse în conștiința și natura umană în ultimele decenii. Proiectul are ca scop implicit o dinamică de tranzit între concepții, realități, convenții estetice, dimensiuni ale reprezentării.  

Vernisajul expoziției va avea loc în data de 21 iulie la ora 18:00, în Sala Barocă a Muzeului Național de Artă Timișoara.