,,Spune povestea ta de după mască” , campania voluntarilor din cadrul Asociației Timișoara – Capitală Europeană a Culturii

Voluntarii din cadrul Asociației Timișoara – Capitală Europeană a Culturii lansează campania „Spune povestea ta de după mască”, o serie de interviuri realizate cu oamenii de cultură care au reușit să se adapteze acestui an dificil, și chiar să devină un exemplu pentru cei din jur.

În contextul pandemiei cu COVID-19, întreaga comunitate a trecut prin schimbări și încercări cu un impact considerabil asupra vieții cotidiene, întreaga umanitate confruntându-se cu probleme de ordin economic, psihologic și social.

Campania ,,Spune povestea ta de după mască” a apărut din dorința de a ajuta persoanele afectate de pandemie, oferind speranță și sprijin prin povești reale. Mesajul transmis de tinerii voluntari pune în prim plan optimismul și puterea miraculoasă a cuvântului „împreună”.  

Acesta este un proiect despre solidaritate, empatie și bunătate, prin care voluntarii vor strânge poveștile personale ale unor operatori implicați în viața culturală a orașului, iar prin intermediul lor, să arate publicului cum au reușit aceștia să se adapteze și să treacă peste momentele dificile din acest an. 

„Această campanie ne oferă posibilitatea de a împărtăși cu privitorii poveștile reale ale participanților, în care fiecare povestitor poate descrie experiența în mod personal, așa cum o simte.” – a afirmat Adriana Ivanov, voluntar.
 „Deoarece în  această perioadă dificilă fiecare dintre noi are ceva de spus și are nevoie să fie ascultat.”, a completat Simion Dumbravă, voluntar în cadrul proiectului.
„Noi, echipa Colecționarii de Povești, studenți și voluntari în cadrul Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană vom da startul campaniei ,,Spune povestea ta de după mască”,  luni, 1 decembrie 2020.”, a declarat Gabriela Nistoran, voluntar în cadrul campaniei.

Campania se va desfășura în mediul online pe pagina de Facebook a Asociației Timișoara 2021, unde săptămânal se vor încărca clipuri video cu poveștile reale ale oamenilor din diferite domenii, precum: cultură, economie, educație.