Spectacolul ”Prin oglindă”, transmis de Teatrul Național Timișoara în direct, online

Teatrul Național din Timișoara prezintă vineri, 20 noiembrie 2020, de la ora 19:00, în direct de la Sala 2 a teatrului, spectacolul ”Prin oglindă”, un one-woman show interpretat de Mălina Petre.

Considerată de Tudor Arghezi „un talent incontestabil”, muză a poetului Ion Barbu, Nina Cassian scrie o viață versuri, proză și traduce. Combătută puternic de regimul comunist, ulterior aceasta conformându-i-se, scrie în paralel, într-o limbă poetică inventată, proză și poezie pentru copii.
În 1985, Nina Cassian este invitată  la New York ca visiting professor; aflând despre arestarea și uciderea în închisoare a lui Gheorghe Ursu, prieten apropiat, decide să nu se mai întoarcă și începe o nouă viață și o nouă carieră în limba țării care îi va fi cămin, pentru următoarele trei decenii, Statele Unite ale Americii.

”Prin oglindă” urmărește destinul scriitoarei în exil, demonstrând o incredibilă poveste de viață despre  dezrădăcinare și identitate, despre feminitate, dincolo de oglindă.

Spectacolul va fi transmis pe canalul  YouTube, pe pagina de Facebook a Teatrului Național și pe site-ul Teatrului Național.