Spectacolul Dl. Ibrahim și florile din Coran vine la Timișoara

28 octombrie 2019, Opera Națională

Fundația Culturală Artmedia vă invită în 28 octombrie, ora 19:30, în sala Operei Naționale, la un spectacol de pus la suflet: ”Domnul Ibrahim și florile din Coran”, după cartea cu același nume, de Eric Emmanuel Schimtt.

În regia lui Chris Simion-Mercurian și cu o distribuție mănușă pentru un spectacol de o asemenea factură, Dl Ibrahim și florile din Coran ne prezintă călătoria unui puşti singuratic Moise (Momo) spre lumea nebănuită şi stranie din inima Orientului, cu moschei şi dervişi rotitori. Este o parabolă a vieţii şi a morţii, care surprinde şi îndeamnă la meditaţie.

A obținut numeroase PREMII la Festivalul de Dramaturgie Contemporană, Braşov, 2016 – Marele Premiu: spectacolul “Domnul Ibrahim şi florile din Coran” de Eric Emmanuel Schmitt; Premiul special al juriului: Marian Râlea, pentru rolul Ibrahim; Premiul pentru regie: Chris Simion.

“Pornind de la povestea din romanul lui Eric-Emmanuel Schmitt, spectacolul este o pledoarie pentru toleranță – religioasă, etnică, rasială -, un mesaj binevenit într-o societate tot mai închistată și mai defensivă cu propriile prejudecăți. Cu o distribuție care îi reunește pe Vlad Logigan, Marian Râlea, Claudiu Bleonț, Elena Penescu, Alma Costin și Amelia Ursu, spectacolul lui Chris Simion recreează atmosfera Parisului din anii 60, din perspectiva unui copil de 13 ani, curios să descopere lumea și să înțeleagă universul de multe ori irațional și gri al adulților. Și, mai mult decît orice, tânjește să fie iubit”.

Biletele, în valoare de 100, 60 respectiv 30 lei, s-au pus în vânzare la Agenția Operei Naționale și pe iabilet.ro.