Spectacol de Florii, organizat de Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș

De Florii, iubitorii folclorului sunt invitați la un spectacol online organizat de CCAJT, difuzat în data de 25 aprilie 2021.

Denisa Țanigoi, Răzvan Timiș, Iasmina Iova, Ciprian Pop, Mariana Zota, Vanesa Jarja și Georgiana Vița sunt tinerii interpreți de muzică populară ce vor fi protagoniștii spectacolului din seara de Florii.

Alături de tinerii artiști, spectacolul va reuni atât instrumentiștii orchestrei Ansamblului Profesionist Banatul, dirijați de Sebastian Roșca, cât și dansatorii Ansamblului, coordonați de cuplul de coregrafi Brândușa și Nicolae Stănescu.

Cele două momente coregrafice ce vor fi susținute în cadrul evenimentului artistic sunt „Zvoanele”, din Banatul de Câmpie, și „Brâul pătimașilor”, din zona Caransebeșului.

„Răspundem astfel uneia dintre dorințele exprimate de publicul Ansamblului Profesionist Banatul în cadrul unui chestionar pe care l-am lansat în spațiul public la începutul acestui an – și anume, organizarea unor spectacole folclorice susținute de tineri soliști de muzică populară din Banat. Atragerea generației tinere către folclorul autentic este una dintre preocupările majore ale CCAJT și ne bucurăm să avem un segment important de tineri în audiența spectacolelor noastre”, precizează managerul Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș, profesor Liliana Laichici.

Evenimentul începe la ora 20:30 și va putea fi urmărit pe pagina de Facebook a Ansamblului Profesionist Banatul.