Seri de film UrbanEye

În cadrul Serilor de Film UrbanEye, puteți viziona 3 filme (în perioada 5-7 octombrie 2020) care abordează tema sustenabilității și a responsabilității pe care fiecare dintre noi o are față de mediul construit și mediul înconjurător.

Programul este următorul:

5 Octombrie – Do More with Less. Atenția ne este îndreptată spre arhitectura ecuadoriană contemporană în contextul unei crize financiare constante care a determinat această disciplină să se reinventeze și să caute inovația în utilizarea resurselor locale atât de subestimate.

6 Octombrie – Natura Urbana. Maidanele din Berlin sunt unice. Apărute în urma devastării din timpul războiului, haosului economic și divizării geo-politice, aceste spații aparent goale s-au transformat în laboratoare pentru botaniști, artiști și oameni obișnuiți care căutau un moment de răgaz.

7 Octombrie – Anthropocene: The Human Epoch. De la diguri care acoperă 60% din țărmul Chinei, la cele mai mari mașinării construite vreodată din Germania, la minele psihedelice de clorură de potasiu în munții Ural, la festivaluri de muzică heavy-metal în orașul închis Norilsk, la Marea Barieră de Corali din Australia și până la emanațiile de litiu din deșertul Atacama, realizatorii filmului au traversat globul pentru a documenta modul în care omul domină planeta.

Proiecțiile vor avea loc la Faber.

Filmele sunt subtitrate în limba română. Accesul este gratuit în limita a 70 de locuri. Înregistrarea se face pe site-ul betacity.eu, sau la intrarea în grădina Faber.