Săptămâna mobilităţii la Timişoara

În fiecare an, Primăria Municipiului Timişoara marchează „Săptămâna mobilităţii”, în perioada 16-22 septembrie 2020, eveniment organizat la nivel european.

Săptămâna mobilităţii este o iniţiativă a Uniunii Europene, care a început în anul 2002 şi este dedicată mobilităţii durabile. Campania promovează formele alternative de transport, reducerea emisiilor de gaze, a efectului de seră şi reducerea factorilor poluanţi care contribuie la dezvoltarea bolilor respiratorii şi dăunează mediului înconjurător şi îşi propune sensibilizarea cetăţenilor cu privire la folosirea transportului în comun, a mijloacelor alternative de transport şi a mersului pe jos, în detrimentul transportului auto.  

Tema de anul acesta reflectă țelurile ambițioase ale unui continent neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2050.

Municipalitatea va organiza mai multe activităţi, iar startul acestora va fi dat în data de 16 septembrie, de la ora 11:00, când va avea loc începutul unei noi ture de pedalare cu bicicletele STPT. În cadrul activităților de anul acesta vor fi alergări,  ciclism, și antrenamente de grup.

Toate evenimentele sportive sunt deschise publicului timișorean pe bază de înscriere gratuită cu respectarea tuturor reglementărilor epidemiologice în vigoare.