ROVINHUD WINE SHOW

15-17 noiembrie 2019, Hotel Timișoara

A 6-a ediție ROVINHUD WINE SHOW va avea loc între 15 și 17 noiembrie la Hotel Timișoara, propunându-și ca în fiecare an, să promoveze vinul de calitate și responsabilitatea socială printr-un format unic în lume.

“În 2014 nu am fi crezut că vom crește atât de frumos, dar calitatea și caritatea s-au îmbinat foarte bine și au făcut ca evenimentul nostru să devină unul de succes. Am creat astfel un eveniment în care vinurile premium ale expozanților distrug barierele dintre persoanele cu dizabilități și restul comunității, iar biletele cumpărate de vizitatori contribuie la creșterea calității vieții persoanelor cu dizabilități”, declară Zoltán Szövérdfi-Szép, coordonatorul evenimentului.

Spațiul expozițional va cuprinde 34 de crame și distribuitori, care au fost atent selecționate din dorința de a-i avea prezenți pe cei mai buni din țară, dar în același timp se vor putea descoperi câteva crame noi și promițătoare, ale căror vinuri nu se cunosc foarte bine. S-au diversificat și expozanții de importuri și din străinătate, pentru a putea vedea unde se află România în contextul internațional.

Capitolul masterclass-uri este ca de obicei la înălțime oferind câteva experiențe de neratat. Anul acesta se concentrează pe soiurile autohtone și calitatea lor, având o degustare de 16 Fetești Negre sub îndrumarea lui Imre Szakács-Orha, probabil cel mai mare expert al acestui soi.

Rod Smith, Master of Wine, va vorbi despre soiurile autohtone și calitatea lor în contextul internațional, dar se va vedea și cât de bine se asociază ficatul de gâscă cu Champagne sau cu vinurile de desert din Tokaj.

Se va organiza și un meci amical cu vinurile roșii de top din România și Republica Moldova arbitrat de cel mai avizat expert de vin pe regiunea aceasta a lumii, Caroline Gilby, Master of Wine.

Darrel Joseph, scriitor de vin și expert pe zona Europei Centrale și Balcani va compara trei comori ale regiunii: Vranac, Negru de Drăgășani și Blaufrankisch.

Cei care sunt curioși de vinuri produse cu tehnologie diferită față de ce se găsește în comerț, vor avea posibilitatea să deguste și vinuri extreme, sub îndrumarea lui Zoltán Kormos.