Proiectii ale documentarelor Maria – Inima României și Războiul Regelui

2 decembrie 2019, Sala Multifuncțională a CJT

În cadrul evenimentului „100 de ani de film românesc”, Muzeul Național al Banatului și Consiliul Județean Timiș susțin proiecția consecutivă a celor două documentare istorice „Maria – Inima României”, versiunea originală a regizorului și „Războiul Regelui”. Evenimentul va avea loc luni, 2 decembrie 2019, ora 18:00 în Sala Multifuncțională a Consiliului Județean Timiș. Intrarea publicului este liberă, în limita locurilor disponibile, pe baza rezervărilor făcute în avans la adresa http://bit.ly/2Kmr6zv.

Proiecțiile fac parte din turneul național al filmelor documentare „Maria – Inima României” și „Războiul Regelui”, un eveniment itinerant lansat de producătorul executiv John M. Florescu & Chainsaw Film Production. Turneul ajunge în mai multe orașe din România, pe parcursul a șase luni. Documentarele de succes prezintă publicului povestea extraordinară a rolului politic și a interesantei vieți private a Reginei Maria a României, dar și povestea deciziei unui rege care într-un punct critic în Al Doilea Război Mondial a renunțat la sprijinul acordat Germaniei, a îndreptat România spre Aliați și a grăbit sfârșitul războiului cu aproape șase luni.

Producția se bucură de susținerea Academiei Române și a Institutului Cultural Român și realizarea sa a fost posibilă cu susținerea unor sponsori importanți. Evenimentul va oferi șansa publicului de a afla informații din culisele producției (realizată în nouă țări și cu suportul a 14 arhive naționale), întrebând direct producătorii prezenți la acest eveniment.