Profesiunea Doamnei Warren, cu Maia Morgenstern

22 martie 2020, Sala Capitol

Scrisă în 1893, piesa a fost cenzurată timp de opt ani, iar când, în sfârşit, a avut premiera la Londra, în 1902, publicul a fost de-a dreptul indignat de conţinutul controversat la vremea aceea. Povestea se desfăşoară în jurul relaţiei dintre doamna Kitty Warren, matroana unui bordel şi fiica ei, Vivie. Având ca atuuri umorul acid şi intuiţia abilă, Shaw le pune pe mamă şi fiică în ipostaza de a se confrunta pentru a demasca ipocrizia şi decadenţa aşa-numitei societăţi de bon ton.

Doamna Warren și partenerul său de afaceri, Sir George Crafts (Claudiu Istodor), administrează diverse bordeluri situate în marile orașe ale Europei. Fiica doamnei Warren, școlită la Cambridge, nu este de acord cu profesiunea mamei sale, cele două având viziuni asupra vieții total diferite.

Piesa de teatru va fi jucată în data de 22 martie 2020, ora 19:00 la Sala Capitol a Filarmonicii Banatul, avându-i în distribuție pe Maia Morgenstern, Cristina Mihailescu sau Mihaela Velicu, Claudiu Istodor, Tudor Istodor, Avram Birau și Ion Lupu. Biletele se găsesc online pe iabilet.ro.