Prima ediție a serenadei urbane Timișoara Guitar Meeting

19 octombrie 2019, P-ța Sf. Gheorghe

Prima ediție a serenadei urbane Timișoara Guitar Meeting, un eveniment dedicat tuturor celor îndrăgostiți de chitară, se pregătește de start, programat pe 19 octombrie, de la ora 17:00, în Piața Sfântu Gheorghe din centrul orașului. Astfel, toți cei cărora chitara le spune mai mult decât că e un simplu instrument muzical sunt invitați să ia parte la cea mai frumoasă serenadă a chitariștilor de pe străzile Timișoarei – o cântare intimă și spontană.

Pune mâna pe chitară Timișoara este un program social-cultural de educație non-formală în rândul copiilor și tinerilor din Timișoara, pornit din Sibiu, orașul care a dat României prima Capitală Culturală Europeană în 2007. „Ne propunem să reaprindem pasiunea copiilor și tinerilor pentru „a face muzică” și să îi angrenăm în activități educational-culturale cu impact direct asupra calității vieții, ca alternativă de petrecere a timpului liber”, transmit organizatorii, Asociația PLAY din Sibiu.

Pune mâna pe chitară va cuprinde activitatea Serenadă Urbană Timișoara Guitar Meeting, care va reuni chitariști în piața Sfântu Gheorghe, într-o cântare comună de piese din repertoriul folk-rock autentic. Sunt invitate toate cercurile de chitară din Timișoara să se alăture acestui demers, iar prin program le sunt puse la dispoziție caietele de tabulaturi și tutorialele video pentru întregul playlist. Momentul chitariștilor își propune să fie discret, dar suficient de zgomotos încât să atragă curioșii din jur, să fie spontan și cât mai primitor cu toți cei pasionați de acest instrument muzical, indiferent de vârstă.

„În 2019, salutăm artiștii care au ținut calea dreaptă, înainte de ’89, cu muzică folk-rock interzisă și protestatară. Ne amintim, de asemenea, cântecele rock autentice din anii ’90-2000, care au inspirat și bucurat generații întregi. Guitar Meeting devine, prin evenimentul de la Timișoara, o mișcare națională de rezistență prin cultură. La 30 de ani de la Revoluția din 89, mai multe generații la un loc sărbătorim libertatea dobândită atunci. Chiar dacă în acest an evenimentul nu este un concert în sine, cum este cel din Sibiu, ne dorim să devină unul dacă primim semnale bune din partea comunității, această acțiune fiind o fundație pentru proiectele care vor urma”, mai transmit organizatorii.