Premieră la Teatrul Merlin: ”Țara Rutabaga. Hoinăreală în zig-zag”

În data de 10 aprilie 2021, Teatrul pentru Copii și Tineret Merlin pregătește o nouă premieră: „Țara Rutabaga. Hoinăreală în zig-zag”, un spectacol în regia lui Levente Kocsárdi.

Spectacolul e un puzzle scenic din opt Povești  din Țara Rutabaga (titlul original: Rootabaga Stories), carte a  lui Carl Sandburg (1878-1967), scriitor, jurnalist, poet suedezo-american, triplu laureat cu Premiul Pulitzer și deținător al unui trofeu Grammy. Cartea, apărută în 1922, a fost publicată în România în 1969 și nu a mai fost niciodată reeditată în limba română, devenind astăzi o carte pe cât de frumoasă, pe atât de rară.

O familie disfuncțională, aproape obișnuită, în bucătăria ei, după un mic dejun „cu cafea și prăjiturele”. Toți ai casei în care „clanțele deschid ușile, iar fumul iese pe horn”  stau cu ochii în telefoane, butonează, scroll-ează, își verifică like-urile și, poate, își trimit unii altora inimioare virtuale: o scenă atât de familiară azi, încât e greu să nu te vezi în ea. Fiecare, în telefonul lui, în lumea lui.

Premiera va avea loc sâmbătă, 10 aprilie 2021, de la ora 18.00, cu respectarea riguroasă a condițiilor de protecție sanitară în vigoare.

Sursă foto: Teatrul Merlin