„Podul de Poveste”, proiectul de înfrumusețare a spațiului fizic debutează în Parcul Uzinei de Apă

La inițiativa echipei creative „Croșetăm povești și poduri”, proiectul „Podul de Poveste” se va derula în Parcul Uzinei de Apă, în perioada iulie – noiembrie 2021 și invită întreaga comunitate să i se alăture. 

Inițiativa vizează înfrumusețarea podului pietonal din această locație, prin pictarea pasarelei și croșetarea barelor metalice laterale, crearea unei conexiuni între cele două maluri ale râului Bega, scopul principal fiind coagularea comunității în jurul Parcului Uzinei de Apă.

Echipa proiectului, formată din artiști și antreprenori din sectorul cultural, propune workshop-uri de pictură, croșetat, fotografie, ukulele, întâlniri de autocunoaștere și dezvoltare personală, întâlniri dedicate mișcării prin dans, meditație Qigong, precum și un eveniment de finalizare a proiectului, cu muzică, discuții și un atelier creativ de pictură pe tricouri uzate. Toate acestea se vor realiza prin implicarea comunității locale, la inițiativa și supravegherea echipei de proiect.

Activitățile își propun să aducă împreună generații diferite, iar componenta educațională implică mai multe direcții: promovarea meșteșugurilor (croșetatul/pictura/fotografia), a stării de bine în natură prin muzică, mișcare, dans, socializare și a unei atitudini caracterizate prin reziliență psihologică. 

Workshop-urile au loc până în data de 27 august, în Parcul Uzinei, iar programul complet este următorul:

10 august, ora 19:00 – Qigong sau conexiunea cu energia universului
20 august, ora 18:00 – Călătorii, discuții și croșetat
25 august, ora 18:00 – Joacă-te să-ți descoperi universul
26 august, ora 18:00 – Croșetăm și povestim
27 august, ora 18:00 – Împletim valori