Opera Națională prezintă spectacolul ”La serva padrona”, de Giovanni Battista Pergolesi

În data de 30 iunie 2021, de la ora 19:00, timișorenii sunt invitați la opera comică într-un act ”La serva padrona”, ce a avut premiera anul acesta in luna mai la Opera Națională din Timișoara.

În rolurile principale sunt Narcisa Brumar (Serpina), George Proca (Uberto) și Cristian Rudic (Vespone), conducerea muzicală fiind asigurată de Mihnea Ignat.

„Celebra operă bufă La serva padrona a fost reprezentată pentru prima oară pe scena teatrului „San Bartolomeo” din Neapole la 28 august 1733, ca un intermezzo al operei seria „Prizonierul mândru”. Succesul Servei a fost unul din marile evenimente ale istoriei muzicii și cariera strălucită pe care a făcut-o această genială creație a tânărului napolitan după moartea compozitorului a contribuit în chip esențial nu numai la triumful operei buffa în întreaga Europă, dar a înrâurit întreaga viață artistică a altor țări și în primul rând al Franței”, menționa Alfred Hoffman în lucrarea Drumul Operei.

Spectacolul este cântat în limba italiană și supratitrat în limba română, iar bilete se pot achiziționa de la agenția de bilete a Operei.