One Night Gallery, expoziția de new media art

Un artist din Timișoara revine cu o expoziție ce îmbină arta și tehnologia și prezintă personaje în realitate augmentată și instalații interactive dezvoltate de One Night Gallery.

După ce a prezentat la cea de-a 14-a ediție lucrările artistei Alina Bohoru în 13 spații din centrul Bucureștiului, expoziția One Night Gallery duce conceptul de new media art pentru prima dată dincolo de capitală, la Timișoara.

Alina Bohoru este o ilustratoare pasionată, dar și creator de personaje, animator part time și muralist ocazional. Pornind de la convenția ilustrației tradiționale, lucrările sale au trecut gradat înspre digital.

One Night Gallery și-a propus să pună la dispoziția artiștilor atât diferite medii tehnologice de creație dar și know-how-ul necesar pentru a le folosi și pentru a-i ajuta să își dezvolte noi abilități și lucrări de new media art și să realizeze lucrări colaborative cu alți artiști. 

În cadrul expoziției vor fi expuse lucrări animate realizate în colaborare cu Dragoș Boțcău și o instalație interactivă dezvoltată de studioul de video-mapping Aural Eye.

De asemenea, publicul va fi transpus în lucrări de artă, prin intermediul instalației de transfer de stil artistic, dezvoltată de ONG, ce folosește inteligența artificială. Cu ajutorul IA, instalația analizează lucrările artistei, le învață și extrage trăsăturile, pornind de la texturi, culori, forme sau alte elemente de compoziție, iar la finalul procesului de învățare, transformă stilurile artistice într-un feed live.

Expoziția va avea loc pe 15 august, începând cu ora 21:00 și se va desfășura în viitorul spațiu Multiplexity, actualul Muzeu de Transport Public Corneliu Miklosi, iar accesul publicului este gratuit.