O plimbare cu tramvaiul TramTur

Timisoara este orasul cu cea mai mare traditie in ceea ce priveste transportul cu tramvaiul. In orasul de pe Bega, incepand cu 1869, a circulat primul tramvai tras de cai de pe actualul teritoriu al Romaniei.

De asemenea, Timisoara a mai marcat o premiera in ceea ce priveste transportul in comun. In 1899 pe strazile Timisoarei a circulat primul tramvai electric din tara. In acest context, Societatea de Transport Public Timisoara vine in intampinarea timisorenilor si turistilor, in fiecare duminica, in intervalul orar 12,00 – 20,00, cu o plimbare cu povesti despre Timisoara de altadata, in tramvaiul TramTur. Plecarile sunt programate din Piata Libertatii, din ora in ora.

Plecarea are loc din Piata Libertatii, iar traseul cuprinde cartierele istorice ale Cetatii: Elisabetin, Fabric, zona centrala, Catedrala Mitropolitana, Piata Maria, Piata Balcescu.

Pretul bileletol este de 15 lei pentru adulti, 5 lei pentru copii intre 7 si 14 ani si sunt gratuite pentru copiii sub 7 ani. Tramvaiul este dotat cu internet wireless, iar turistii pot cumpara bauturi racoritoare.