O nouă reprezentație „Gemma Habibi”, la Teatrul German de Stat

Forumul Cultural Austriac, alături de Teatrul German, anunță o nouă reprezentație a spectacolului „Gemma Habibi”. 

Spectacolul va fi prezentat în premieră naţională online, cu subtitrare în limba română, pe 14 februarie, între orele 18:00 şi 24:00, pe site-ul Forumului Cultural Austriac Bucureşti, urmând ca Teatrul German de Stat din Timişoara să îl difuzeze, la rândul său, în luna martie.

Controlată sau nu, violenţa este, adesea, şi refugiu şi un mijloc de afirmare pentru tinerii care nu-şi mai găsesc locul în comunităţile din care fac parte. „Gemma Habibi” a fost creat de romancierul şi performerul Robert Prosser, alături de bateristul Lan Sticker, pentru tinerii – şi publicul adult în general – care se simt izolaţi şi trăiesc cu sentimentul că relaţiile sociale dintr-un oraş multicultural contemporan le scapă de sub control.

Performance care îmbină jocul performerilor cu „slam-poetry” (recitare), boxul, rap-ul și percuţia, „Gemma Habibi” a fost înregistrat pe 18 octombrie 2020, la Sala mare a Teatrului German de Stat din Timişoara, cu ocazia primei colaborări între această instituţie şi Forumul Cultural Austriac Bucureşti.

„O combinație neobișnuită de literatură și muzică, în care respiraţia şi limbajul ritmează, sacadează, interpretează; percuția este o demonstraţie de virtuozitate și improvizație. Un spectacol dens, intens, despre obsesie, angajament și plecare – şi despre experiența excepțională pe care doar un ring de box o face posibilă”, explică performerul şi romancierul Robert Prosser.