Noul program al magazinelor și teraselor în Timișoara

Nu mai avem nevoie de declarație pe proprie răspundere să ieșim din casă în timpul zilei, până la ora 20:00, dar magazinele și terasele se închid la 18:00 până în 10 aprilie.

Prefectul Zoltan Nemeth subliniază că programul magazinelor, teraselor și altor operatori economici nu se modifică dacă rata de incidență scade sub 7,5, ci doar după trecerea a 14 zile, dacă la reevaluarea situației se constată o modificare a incidenței.

Îm Timișoara restricțiile au intrat în vigoare duminică, 28 martie, la o rată de infectare de peste 7,5 la mie. Acestea se vor aplica cel puțin până în 10 aprilie.

Așadar, dacă în 10 aprilie vom avea o rată de infectare sub 7 cazuri la mia de locuitori, magazinele și terasele se vor putea închide din noua la ora 21, iar canatina va începe la ora 22:00. Acestea vor fi restricțiile în timpul săpămânii, în timp ce vineri, sâmbătă și duminică programul de funcționare al magazinelor și teraselor va fi până la ora 18:00, iar carantina de noapte va începe la ora 20:00, până când incidența va scădea la sub 4 la mia de locuitori.