Noaptea cercetătorilor, la Universitatea de Vest Timișoara

Noaptea cercetătorilor este un eveniment anual, ce se organizează în aceeași zi, în peste 350 de orașe europene, pentru a sărbători cunoașterea, descoperirile și beneficiile cercetării.

Scopul principal este de a aduce împreună cercetătorii şi publicul larg, de a permite interacţiunea cu ştiinta şi cercetătorii într-un cadru relaxat şi prietenos. Unul dintre mesaje este de a arăta că cercetătorii sunt oameni obişnuiţi cu o meserie neobişnuită, ce contribuie la dezvoltarea comunităţilor prin ceea ce fac zi de zi.

Programul va include:
– Standuri cu prezentări și experimente în holul central al Universității de Vest din Timișoara
– Expoziţie concurs cu premii: eseu, desen şi fotografie cu tematica ştiinţifică a elevilor din învăţământul preuniversitar (holul de la intrarea în UVT).
– Activități în Aula Magna a Universității de Vest din Timișoara
– Deschiderea oficială – Cuvântul Rectorului UVT
– Activități cu caracter științific, precum prelegeri și science cafe-uri
– Premierea concursului de eseu, desen şi fotografie cu tematică ştiinţifică
– Tombolă cu premii: marea extragere pe baza formularelor de înscriere completate şi ştampilate pe parcursul vizitei la Facultatea de Fizică

Activitățile din cadrul acestui eveniment sunt organizate cu finanțarea Uniunii Europene, prin programul Orizont2020, de către un consorțiu al celor mai prestigioase universități românești și institute de cercetare, printre care și Facultatea de Fizică a Universității de Vest din Timișoara.

În Timișoara, evenimentul va avea loc în 27 noiembrie 2020, începând cu ora 12:00, la Universitatea de Vest.