Memoriile Cetății – După trei ani de intervenții artistice în cartierele Timișoarei, expoziția ajunge și la Varșovia

La 1 Decembrie, Institutul Cultural Român de la Varșovia va deschide în capitala poloneză expoziția în aer liber intitulată „Memoriile Cetății – Trei ani de intervenții artistice în cartierele Timișoarei”, realizată împreună cu Asociația Timișoara Capitală Europeană a Culturii.

În 21 de planșe de mari dimensiuni, care vor fi prezentate în spațiul public din imediata apropiere a Institutului în perioada 1 decembrie 2020 – 28 februarie 2021, expoziția reunește prin imagini și texte importante demersuri socio-artistice realizate la Timișoara, menite să transforme cultural orașul și să împletească viziuni artistice și civice.

 „Memoriile Cetății” este o inițiativă a Asociației Timișoara Capitală Europeană a Culturii care își propune să surprindă spiritul Timișoarei prin ochii artiștilor și poveștile locuitorilor. Ajuns în 2020 la a III-a ediție, „Memoriile Cetății” a devenit un festival de artă stradală, dar și de muzică, artele spectacolului, implicarea voluntarilor, toate cu un singur obiectiv: crearea energiei civice capabile să genereze o schimbare pe termen lung.

Expoziția de la Varșovia își propune să surprindă produsele culturale create pe parcursul anilor 2018-2020, totodată componenta participativă umană din proiect, cu accent pe arta stradală și muralurile care spun istoria și specificul orașului Timișoara, lucrări menite a fi valorificate pe termen lung. Proiectul are în vedere crearea un traseu de street art în Timișoara văzut ca o veritabilă atracție pentru turiști în anii ce preced, dar mai ales în anul în care Timișoara va deține titlul de Capitală Culturală Europeană.