Materie reînsuflețită – expoziție internațională la Muzeul de Artă

În perioada 16 octombrie – 16 noiembrie 2020, iubitorii de artă sunt invitați la expoziția intitulată ,,Materie reînsuflețită”, care va avea loc la Muzeul de Artă Timișoara (Piața Unirii 1). Îngrijită de curatoarea internațională Maria Rus-Bojan, expoziția se deschide vineri, 16 octombrie, ora 18:00.

Expoziția Materie reînsuflețită explorează câteva dintre tendințele cele mai proeminente care au modelat climatul artistic din Europa postbelică, prin lucrările a trei artiști importanți, de formații și expresii creative diferite: artistul japonez de origine americană Shinkichi Tajiri (1923-2009), care a trăit în Franța și Olanda, artistul olandez Jaap Wagemaker (1906-1972) și artistul polonez Tadeusz Kantor (1915-1990).

Navigând în jurul abordărilor originale ale acestor artiști cu privire la „materia” fizică a picturii și „materia” spirituală a sculpturii, această expoziție propune o asociere neobișnuită de lucrări, care subliniază spiritul anilor ’50: depășirea stării de anxietate postbelică prin schimbări fundamentale, o reînnoire care anunță o renaștere artistică deplină, prin eliberarea de vechile convenții.