Maraton de evenimente la Muzeul Național al Banatului

Muzeul Național al Banatului organizează un maraton de evenimente, sâmbătă, 12 iunie 2021, în curtea și mansarda bastionului Theresia.

Printre aceste evenimente se numără:

Noaptea Muzeelor 2021 – un eveniment tradițional, organizat în fiecare an de cea mai importantă instituție muzeală din Timișoara.
În cadrul acestuia vor putea fi vizionate următoarele expoziții: ”Patrimonium 2020”, ”Politehnica Centenar”, ”The Taranterra Project”, dar și expoziția permanentă din Muzeul Ștefan Popa Popas.
Accesul este gratuit și se poate face între orele 15:00 și 03:00.

Rondul de Noapte. Maratonul Vaccinării de la Muzeul Național al Banatului – un eveniment care împletește istoria cu actualitatea.
În același timp cu reconstituirile istorice, în spațiul din curtea bastionului Theresia, are loc și Maratonul Vaccinării de la Muzeul Național al Banatului.
Vaccinarea se va putea face fără programare, doar cu actul de identitate. Vor fi disponibile două vaccinuri anti-COVID-19: PfizerBioNTech și Johnson&Johnson. Imunizarea va avea loc între orele 15:00 și 03:00.

Je suis Giselle – spectacol de dans contemporan.

De asemenea, au loc și spectacole acustice de muzică istorică, de la ora 19:00: Peregrinii vor pune în scenă un spectacol de muzică istorică medievală, de la ora 21:30. Îi urmează, de la ora 22:30, trupa ”Amor Flammis – Dr. Schnabel, Pest Medicus”, cu un spectacol care prezintă poveștile medievale despre Marea Ciumă și lupta pentru supraviețuire a oamenilor dintr-o lume devastată de ceea ce ei credeau a fi forțe ale Răului.

Accesul la spectacole se va face pe baza dovezii de vaccinare sau pe baza unui rezultat negativ PCR, nu mai vechi de 72 de ore. De asemenea, un test antigen rapid, negativ, nu mai vechi de 24 de ore, este suficient pentru accesul la spectacolele de la ”Noaptea Muzeelor 2021”.