Luna Francofoniei, la Institutul Francez Timișoara

În Luna Francofoniei, Institutul Francez propune noi activități în regim online, precum și înscrieri la module de învățare a limbii franceze.

Programul se extinde pe tot parcursul lunii martie, iar printre evenimente se numără:

11 martie, ora 18:00, Zoom – Atelier BD cu Dan Ungureanu. Ilustratorul Dan Ungureanu a reimaginat înfățișarea și lumea Micului Prinț pentru ultima apariție în limba română a îndrăgitei povești. Copiii și adolescenții de la 6 la 14 ani au ocazia să recreeze povestea printr-o bandă desenată, împreună cu Dan.
1 martie – 17 martie – Concurs foto „Dis-moi dix mots en images!”. Institutul Francez lansează o provocare pentru cei între 14 și 18 ani. „Alege unul sau două dintre cele zece cuvinte ale francofoniei – aile, allure, buller, chambre à air, décoller, éolien, foehn, fragrance, insuffler, vaporeux– și ilustrează-l/le printr-o fotografie.” Mai multe detalii aici.
19 martie, ora 19:00 – Escape Game. Acest joc reprezintă un escape game pe tema biodiversității. Jocul Ma Petite Planète recrează digital un mediu natural în care copiii de 5-10 ani pot descoperi specii de animale pe cale de dispariție, ajutându-i să înțeleagă mai bine, în mod ludic și interactiv, problemele climatice cu care ne confruntăm.
În fiecare miercuri, de la ora 20:00, pe Facebook și Youtube – „Să vorbim despre Europa”. În fiecare zi de miercuri a lunii martie, vor fi difuzate interviuri și discuții cu scriitoarea Ioana Pârvulescu, laureată a Premiului Uniunii Europene pentru Literatură în 2013, fotografa Mihaela Noroc, artista Ana Kun și cu scriitoarea și profesoara de literatură Adriana Babeți.