Lansare de carte si proiecție de film – Societatea Timișoara

19 decembrie 2019, diverse locuri

Joi, 19 decembrie 2019, ora 10:00, în Aula Magna a Universității de Vest, va avea loc lansarea volumului Istoria văzută din stradă. Proclamația de la Timișoara, în prezența membrilor Societății Timișoara.

De asemenea, Societatea Timișoara îi invită pe cei interesați, joi, 19 decembrie, ora 18,00, în Sala Studio a Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely din Timișoara, la proiecția filmului Vom lupta și vom fi liberi, realizat de Daniela Rațiu, imagine/edit: Alexandru Manderseit, photography Valentin Mihai Vrăjitoru. Proiecția va fi urmată de o dezbatere: „30 de ani de la Revoluție”. Invitați: scriitorul Radu Vancu și jurnalistul Liviu Avram.

Filmul este un eseu vizual despre Revoluție și literatură, despre importanța cuvântului în declanșarea revoluției, de la Petru Ilieșu, anchetat de Securitate, semnatar al unei scrisori de protest în vara lui 1989, poetul Ion Monoran, omul care a oprit tramvaiele în 16 decembrie 1989 în Piața Maria, gestul care a declanșat Revoluția, Daniel Vighi și Viorel Marineasa, dar și Radu Vancu, reprezentând protestele din ultimii ani. Cultura protestului, arc peste timp.