Jake și femeile lui, cu Ștefan Bănică și Andreea Vasile

14-15 aprilie 2020, sala Operei

Jake şi femeile lui, de la Teatrul Metropolis, este o comedie, care însă nu promite că va face spectatorii să râdă. Este o comedie care face lumea să se bucure de teatru altfel decât zgomotos și expansiv: sensibil, reflexiv, cu emoții sincere.

Jake este scriitorul exemplar, un personaj aproape simbol pentru creatorul consumat de vocaţia lui. Artistul care creează lumi şi devine atât de absorbit de imaginaţia lui debordantă încât ajunge să trăiască rupt între două planuri care se confundă într-o realitate soră cu nebunia.

Duioşia acestei poveşti cu un scriitor nebun care vorbeşte cu femeile din capul lui stă în relaţia lui cu fiecare dintre ele. Şi nu e greu de înţeles că această nebunie asumată e felul lui de a nu înnebuni cu adevărat – creativitatea l-a ajutat să trăiască după ce şi-a pierdut soţia. Iar acum se vede din nou în pragul nebuniei, pe punctul de a-şi pierde şi ce-a de-a doua soţie, care vrea să îl părăsească. Şi-atunci face ce ştie el mai bine: cere ajutor minţii sale şi umple casa cu scenarii şi personaje care să îl certe, să-l motiveze, să-l sfătuiască sau pur şi simplu să-l iubească.

Piesa de teatru va fi jucată în sala Operei Naționale Române, în data de 14 aprilie 2020, ora 19:00, respectiv 15 aprilie 2020, ora 21:30.