Ioan Isac – Peisaj interbelic, expoziție la Galeria Calpe

Calpe Gallery în parteneriat cu Asociația Amiacor prezintă expoziția de pictură a artistului Ioan Isac (1885-1950) – Peisaj interbelic. Aceasta va avea loc în perioada 13 mai – 4 iunie 2021, de luni până vineri, în intervalul orar 15:00 – 18:00.

Deși Ioan Isac a fost un autodidact, el și-a depășit condiția, apropiindu-se de tehnica impresionismului, cunoscându-l pe M.H. Georgescu. A fost primit cu tablouri la Saloanele Oficiale, prezentând mai multe expoziții personale de succes la Timișoara, Cluj și Oradea.

În 1942 expoziția din casa sa din Timișoara primește titulatura de Muzeu, iar în 1943 Ioan Isac a fost oficial acceptat în Corpul Artiștilor Plastici, fiindu-i recunoscut statutul de artist profesionist.

Expoziția Peisaj interbelic prezintă un segment important dintre lucrările artistului din Banatul interbelic, cu ajutorul unui număr de 40 de lucrări de pictură păstrate în casa menționată documentar cu titlul de ”Muzeul Ioan Isac”, lucrările fiind inspirate de peisajele din Banat, Muntenia și Dobrogea, și teme din Orient, Coasta Dalmației și Italia, locuri în care a călătorit autorul.

Vernisajul va avea loc joi, 13 mai, începând cu ora 18:00. Expoziția va fi prezentată de Robert Șerban și Marcel Tolcea.