Art Encounters prezintă „Intro în arta contemporană II”

Cu ocazia expoziției „I feel something, don’t know what [Simt ceva – nu știu exact ce]”, în data de 27 mai 2021, începând cu ora 18:00, Art Encounters reia întâlnirile de introducere în arta contemporană cu Maria Orosan Telea.

Subiectul celui de-al doilea curs va fi arta românească și poloneză din anii ‘90. Prezentarea va fi urmată de un tur ghidat într-una dintre secțiunile expoziției și de analiza lucrărilor expuse în relație cu tema prezentării.

Expoziția „I feel something, don’t know what [Simt ceva – nu știu exact ce]” este un proiect gândit în colaborare cu Zachęta Project Room / Galeria Națională de Artă Zachęta, cu scopul de a crea o punte creativă între artiștii activi pe scena artistică timișoreană și artiștii polonezi care au participat la expozițiile instituției partenere din Varșovia în ultimii ani. Curatoriată de Magda Kardasz & Diana Marincu, această expoziție aduce împreună 7 artiști timișoreni invitați să producă o nouă lucrare (Lera Kelemen, Ana Kun, Andreea Medar, Carmen Nicolau, Pusha Petrov & Miki Velciov, Sorina Vazelina) și 6 artiști polonezi (Zofia Gramz, Janusz Łukowicz, Paulina Pankiewicz, Anna Siekierska, Mikołaj Szpaczyński, Marta Węglińska).

Maria Orosan-Telea este lector în cadrul Facultății de Arte și Design din Timișoara. S-a format în domeniul istoriei și teoriei artei la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Este preocupată de arta contemporană încă din perioada studiilor doctorale, când a desfășurat o cercetare asupra artei românești din perioada postcomunistă. Colaborarea sa cu Fundația Art Encounters a început în 2017 prin publicarea cărții „Ghid de artă. Introducere în arta contemporană românească”. În calitate de curator a realizat o serie de proiecte în colaborare cu grupul Avantpost, iar în 2018 a fondat programul curatorial DRAFT.

Evenimentul va avea loc la sediul Art Encounters, unde participarea este gratuită, însă locurile sunt limitate (contact@artencounters.ro).

Sursă foto: Facebook Art Encounters