Întâlniri inedite cu publicul meloman propuse de Romanian Chamber Orchestra

În avanpremiera concertului Romanian Chamber Orchestra care va avea loc în data de 17 august, de la ora 19:30, la Opera Națională Română, se vor desfășura două întâlniri inedite cu publicul.

Întâlnirile vor fi realizate de maestrul Cristian Măcelaru, concertmaistrul Alexandru Tomescu și violistul Cristian Andriș – directorii artistici ai Romanian Chamber Orchestra, și compozitorii Alin Chelărescu și Oana Vardianu, câștigătorii apelului “Call for scores”.

Având ca punct de plecare programul turneului din acest an, constituit în jurul comemorării a 140 de ani de la nașterea compozitorilor George Enescu și Béla Bartók și a trăirilor avute de muzicieni pe timpul pandemiei, aceste întâlniri dintre unii din cei mai valoroși muzicieni români și public își propun să întărească legătura dintre cei care crează artă și cei care o consumă.

Cele două întâlniri se vor desfășura în două formule, în zile și locații diferite:

Primul “Artist Talk”, o sesiune de prezentări, însoțite de întrebări și răspunsuri între maestrul Cristian Măcelaru, concertmaistrul Alexandru Tomescu și violistul Cristian Andriș, va avea loc în data de 16 august, de la ora 17:45, în sala de evenimente de la Timișoara Convention Center.

Al doilea “Artist Talk” va avea loc în foaierul de la etajul întâi al Operei Naționale din Timișoara, în data de 17 august, de la ora 18:30, și îi va avea ca invitați pe cei doi tineri compozitori Alin Chelărescu și Oana Vardianu, care vor vorbi despre lucrările lor care vor fi prezentate în premieră absolută în cadrul turneului Romanian Chamber Orchestra din acest an.