Începe Săptămâna Regalului Actoricesc la Sunlight Theatre

În acest an zborul continuă la Flight Festival între 28 august și 6 septembrie 2020, iar una din noile destinații culturale dezvoltate față de prima ediție este cea de teatru –  Sunlight Theatre.

Astfel, în primele zile ale lunii septembrie, dar păstrând încă aerul estival, Fundația Artmedia și partenerii săi doresc să ofere publicului iubitor de teatru, pe lângă o selecție rafinată de spectacole, întâlniri-dialoguri cu actori și regizori îndrăgiți și posibilitatea de a descoperi tineri talentați în câteva spectacole prezentate de studenții facultăților de teatru din țară.

Sunlight Theatre va prezenta în fiecare seară o suită de 3 evenimente diferite, începând cu un spectacol al unei facultăți de teatru (ora 18:00 în Piața Sf. Gheorghe), continuând cu o întâlnire a publicului cu actorii invitați în festival (ora 19:30 în Grădina de vară a Filarmonicii), moderată de actrița Claudia Ieremia, și finalizând cu un spectacol al unui teatru consacrat (ora 21:00, în aceeași locație).

La ediția inaugurală, participă cu spectacole în festival Teatrul Odeon, Teatrul Metropolis din București, Teatrul Național din Timișoara, precum și facultățile de teatru din Timișoara, Cluj-Napoca, Iași, Craiova și Tg. Mureș.

Asadar, deschiderea secțiunii de teatru va avea loc miercuri 2 septembrie 2020 cu un spectacol susținut de facultățile de teatru din Tg. Mureș în Piața Sf. Gheorghe și respectiv Craiova, în Grădina de vară a Filarmonicii Banatul. Pe parcursul  următoarelor 3  zile de festival, începând de joi,  3 septembrie și până sâmbătă, 5 septembrie, publicul timișorean se va putea reîntâlni cu actori și regizori ai naționalului timișorean (Ada Huasvater, Ion Rizea, Claudia Ieremia, Călin Stanciu Jr, Victor Manovoici), dar și cu invitații teatrelor bucureștene  (Maia Morgenstern, Marian Râlea, Marius Manole, Vlad Logigan,  Pavel  Bartoș,  Alexandru Papadopol , Gelu Nițu, Elvira Deatcu).