In vitro veritas, expoziție de artă contemporană, la Gara de Nord

24 octombrie – 22 noiembrie 2019, Gara de Nord, la etaj

Grupul artistic Avanpost în parteneriat cu Asociația Timișoara 2021 – Capitala Europeana a Culturii, pregatește o expoziție multimedia de arta contemporana în Gara de Nord din Timișoara.

Artiștii au ales sa expuna într-un spațiu alternativ, nu într-o sala de expoziții, ci într-un loc public, plin de simboluri, cu vizibilitate, deschidere și vedere asupra orașului.

„Expozitia In vitro veritas invita la o meditatie asupra ambivalentei si a naturii realitatilor falsificate. Lipsa de echivoc a expresiei in vino veritas este substituita în titlul propus de o constructie sintactica contradictorie. In vitro veritas sugereaza dubla interpretare a notiunii de adevar: adevarul – corespondenta, ca rezultat al concordantei vizibile cu realitatea obiectiva, sau adevarul – coerenta care, desi fabricat în mod artificial, poate primi valoare absoluta atâta timp cât nu intra în contradictie cu sistemul caruia îi apartine. Prin urmare, In vitro veritas se refera la adevarul din spatele sticlei transparente, dar si la adevarul de laborator”, explica Maria Orosan-Telea, curatorul expoziției.

Expoziția va avea loc în perioada 24 octombrie – 22 noiembrie 2019, în Gara de Nord din Timișoara, la etaj. Ea va putea fi vizitata între de luni pâna sâmbata, între orele 17:00 și 22:00.

Proiectul este realizat de Asociașia T-ACT, în parteneriat cu Asociatia Timisoara 2021 – Capitala Europeana a Culturii, cu sprijinul Primariei Municipiului Timisoara si al Consiliului Local.

Artiștii grupului Avantpost prezenți în expoziție sunt Aura Balanescu, Ciprian Chirileanu, Cosmin Haias, 13m10j, Livia Mateias, Liliana Mercioiu Popa, Sorin Oncu, Renée Renard, Petrica Stefan, Nicolae Velciov. Artisti invitati: Nemanja Ladic (SRB), Lorinc Borsos (HU), Dragan Vojvodic (SRB).