În premieră la Timișoara, Marcel Iureș joacă Moș Nichifor

10 februarie 2020, Sala Capitol

Fundația Culturală Artmedia împreună cu Front Row Events și Teatrul Act vă invită la o premieră în Timișoara. În 10 februarie 2020, ora 18:00 și 20:30, în sala Capitol a Filarmonicii Banatul, îndrăgitul Marcel Iureş va juca două reprezentații într-un spectacol de teatru aparte: „Moş Nichifor”.

Spectacolul este realizat după „Moș Nichifor Coțcariul”, de Ion Creangă, povestire publicată în revista „Convorbiri literare” la 1 ianuarie 1877.

După o carieră de 45 de ani, cu importante roluri de teatru şi film atât în România, cât şi în producţii de la Hollywood (precum Piraţii din Caraibe), Marcel Iureș va juca alături de Ruxandra Maniu în fața publicului timișorean, în regia lui Alexandru Dabija.

„Moș Nichifor” este un spectacol despre întâlnirea dintre două generații. E confruntarea între două feluri de a vedea lumea: una conservatoare, ironic-tradiționalistă și una modernă, agresivă în fragilitatea ei.

Biletele pentru cele două reprezentații în valoare de 80, 100, 120 și 180 lei s-au pus în vânzare la Agenția Operei Naționale, în toate punctele fizice Entertix și online.