Imagine Timișoara Festival, primul eveniment de talie europeană dedicat fotografiei

18-22 noiembrie 2019, diverse locuri

Prima ediție Imagine Timișoara Festival are loc în 18-22 noiembrie 2019 și aduce la un loc fotografia de eveniment, de stradă, de produs, fine art, beauty sau fashion. ITF dorește să promoveze fotografia sub toate formele sale și să crească interesul publicului larg legat de acest domeniul cu ajutorul profesioniștilor din acest sector. Participanții au acces până în 18 noiembrie la prețuri promoționale atât pentru seria de conferințe, cât și pentru workshop-urile tematice, iar publicul este încurajat să participe la cele trei concursuri de fotografie: portret, de stradă și de eveniment urmate de trei expoziții distincte.

Agenda ediției 2019 cuprinde o conferință de fotografie pe durata a două zile, pentru 200 de participanți, urmată de 7 workshopuri pe teme dedicate celor pasionați de diversele domenii fotografice. Pe parcursul anului, Imagine Timisoara Festival cuprinde și 3 concursuri de fotografie (portret, de stradă și de eveniment), 3 expoziții foto în locuri inedite din Timișoara (fotografie portret, de stradă și presă, de eveniment), un târg de echipamente foto-video și premiera unui film documentar despre fotografie (WedTrotter).

Expozițiile Imagine Timisoara Festival oferă o ocazie de expunere pentru toți cei care practică fotografia ca pasiune sau meserie. Cei 20 de câștigătorii din cadrul concursului de fotografie portret au fotografiile expuse în cadrul Galeriei Primăriei Municpiului (Piața Victorie, nr. 5) care se desfășoara între 1-22 noiembrie. În aceași perioadă, la Shopping City Mall, cele mai bune cadre ale concursului de fotografie de stradă sunt prezentate publicului alături de momentele surprinse de Virgil Simonescu – fotograf de presă timișorean cu o experiență de peste 10 ani. Cea de-a treia expoziție care are loc într-o locație neconvențională – Incuboxx (Circumvalațiunii nr. 2-4) și se concentrează asupra evenimentelor care se transformă în cele mai plăcute amintiri – expoziția de fotografie de eveniment și nuntă are loc între 2-24 noiembrie.