Geniul lui DA VINCI, expoziție la Iulius Mall

Iulius Town găzduiește expoziție care prezintă geniul lui Leonardo da Vinci ca inventator și pictor. Aceasta are loc în perioada 7-16 mai 2021, de la ora 10:00.

Timișorenii pot descoperi la Iulius Town o parte din invențiile și arta lui Leonardo da Vinci și pot surprinde o secvență din felul în care funcționează o minte strălucită.
Vizitatorii vor putea admira replici ale unor mașinării de zbor, hidraulice și de război, dar și echipamente de construcții, care respectă fidel schițele și proiectele genialului inventator.

Leonardo da Vinci este considerat părintele zborului. Inițial el a proiectat „aparate” de zbor bazate pe mișcările aripilor, crezând că oamenii pot învăța să zboare dacă vor crea și acționa mașini care imită mișcarea păsărilor. Astfel, în Iulius Town pot fi admirate „Aripa experiment” și „Aripa dublă” – mașinării ce urmăresc să verifice puterea de ridicare a unei aripi; „Bicicleta Ornitopter” și „Ornitopterul” – mecanisme ce ar fi trebuit să se ridice de la sol şi să fie acţionate de aripi batante, care, la rândul lor, erau „alimentate” cu energie musculară; „Aeriana”, care este predecesorul elicopterului din zilele noastre și „Parașuta” – primul dispozitiv proiectat să împiedice căderea în gol.

Nu lipsesc nici primele „mașinării de război”: care antice echipate cu lame ascuțite, ce trebuiau trase de cai și care secerau inamicii; „Bombarda”, „Mitraliera” și „Arbaleta”. O altă mașinărie impresionantă este „Pasărea Comediei” – dispozitiv inventat de Leonardo da Vinci pentru spectacole teatrale.

Expoziția educativă pentru copii și adulți este localizată în piațeta Intersport din Iulius Mall.