Fiicele lui Dracula, primul music-hall cu subiect istoric românesc

25 octombrie 2019, sala Operei Naționale

Premiera absoluta a primului music-hall cu subiect istoric românesc, Fiicele lui Dracula, susținut de catre studenții primei Academii de music-hall din România, va avea loc vineri, 25 octombrie 2019, ora 19:00, în sala Operei Naționale Române din Timisoara.

Transpunerea scenica a acestei minunate povesti de dragoste, onoare, tradare si înalțare, este posibila datorita studenților Academiei de Excelen?a, inițiata și susținuta de Clubul Rotary Opera Timișoara. Aceasta e prima Academie de music-hall din țară. S-a nascut din receptarea nevoilor comunitații, a publicului spectator în genere, de a viziona și spectacole de acest gen. Trebuie spus ca spectacolele de music-hall au o remarcabila tradiție, atât în Europa, cât și în America, fiind în mare voga și în prezent. Însa, în Romania, prezența lor este sporadica și nedefinita.

De aceea spectacolul Fiicele lui Dracula, vine sa suplineasca acest gol de pe piața artistica autohtona, fiind și primul music-hall cu subiect istoric romanesc; cu precizarea ca, atât muzica, cât și libretul spectacolului, au fost create anume pentru studenții primei Academiei de music-hall din țara, muzica fiind semnata de Gabriel-Alexandru Muzicaș, iar libretul de Violeta-Simona Zonte.