Festivalul Medieval al Castelului Huniade

Muzeul Național al Banatului împreună cu Consiliul Județean Timiș organizează a II-a ediție a Festivalului Medieval al Castelului Huniade.

Festivalul Medieval al Castelului Huniade a fost creat din dorința de celebrare a istoriei, dar și din ideea transpunerii, pentru câteva zile, într-o lume fascinantă a poveștilor cu domnițe, cavaleri ori meșteșugari iscusiți, un timp al onoarei și frumosului, îmbinat cu tradiții, muzică, dans și bucate alese.

Spectacolele artistice aduse pe scena festivalului sunt și ele premiere pentru Timișoara. Vineri, 24 iulie, pe seară, ne este prezentată povestea est-europeană a Zmeului și legendele occidentale despre cavaleri și dragoni. Această poveste, însoțită de muzica originală compusă de trupa Peregrinii, va fi istorisită în stilul teatrului pirotehnic de Amor Flammis.

Sâmbătă ne încântă privirele „Knightsdream, ultimul vis”, o poveste medievală despre destinul unui cavaler rătăcitor, a cărui viață pierdută pe câmpul de luptă poate fi întoarsă din drumul ei spre neant, o saga ce se transformă într-un basm gotic dintr-o altă lume. Un show pirotehnic narativ pe muzică live marca Peregrinii & Deep6Project.

Festivalul va găzdui și un concurs de bucătărie medievală, unde accentul se va pune în egală măsură pe arome și gust, dar și pe corectitudinea istorică a rețetelor: Ospățul Craiului Carol. Inclusiv bucătăriile în care se va prepara mâncarea sunt amenajate după tipicul medieval. În final, bucatele vor fi prezentate în cadrul unui banchet/ospăț.

Evenimentul se va desfășura timp de trei zile, în perioada 24-26 iulie 2020, în vechiul parc al castelului din Piața Huniade.