Festivalul Internațional Très Court, coordonat de Institutul Francez

Festivalul Internațional de Foarte Scurt Metraj Très Court, coordonat de Institutul Francez din România, anunță difuzarea online gratuită în data de 14 noiembrie 2020, de la ora 12:00, a unui program Best Of 2020 și a unei selecții de scurt metraje românești în competiție.

Festivalul Très Court s-a adaptat crizei sanitare, trecând online în luna iunie, când peste 5500 de spectatori români au putut urmări peste o sută de filme de maxim 4 minute venite din toate colțurile lumii.

Pentru cei care l-au ratat, este pregătită o selecție de 29 filme din diversele secțiuni ale festivalului, care vorbesc cu umor, cu emoție sau cu îngrijorare despre frământările omenirii de dinaintea pandemiei. Printre ele se regăsesc câștigătorii Marelui Premiu, ai Premiului pentru originalitate, ai celui pentru Animație sau ai Premiului pentru Drepturile Femeilor.

Pentru a însoți această selecție și a încuraja regizorii români în această perioadă puțin favorabilă difuzării creației artistice, Institutul Francez vă prezintă și Competiția românească, cu 9 filme de maxim 4 minute, realizate de amatori sau profesioniști. Ca și stil, filmele sunt ca de obicei foarte diverse, de la filme artistice cu o componentă filosofică la comedii realizate de amatori, documentare și chiar un thriller.

Linkul de difuzare a filmelor va fi anunțat în curând în cadrul evenimentului creat pe Facebook.