Festivalul Filmului Francez la Timișoara

Festivalul Filmului Francez revine între 23 septembrie și 4 octombrie pe marile ecrane din 11 orașe din România, printre care se numără și Timișoara.

La Timișoara proiecțiile vor avea loc între 1 și 4 octombrie, începând cu ora 20:00, în aer liber la Faber. Intrarea va fi gratuită, pe bază de rezervare.

Sub deviza „Le film français au feminin”, ediția cu numărul 24 pune în valoare creaţia feminină din cinematografia franceză, prin 18 filme și 94 de proiecții în întreaga țară care vor aduce în fața publicului actrițe și regizoare consacrate sau debutante, personaje feminine remarcabile.

Filmele sunt împărţite în trei secţiuni: Focus tinere talente, care aduce în prim plan noul val de cineaști aflaţi la primul sau al doilea lung-metraj, Panorama filmelor franceze ale anului, premiate în festivaluri prestigioase sau plebiscitate de public și Săptămâna Cahiers du Cinéma: vive les insoumuses!, concepută ca un omagiu adus muzelor nesupuse aflate atât în spatele camerei, cât şi în faţa acesteia.

Trailer-ul festivalului se găsește aici: http://bit.ly/spotFFF.