Expoziții la Secția de Arte ,,Deliu Petroiu” a Bibliotecii Județene Timiș

Secția de Arte ,,Deliu Petroiu”, (Complex Bastion Maria Theresia, Timișoara, Corp A) a Bibliotecii Județeane Timiș „Sorin Titel” găzduiește în perioada 28 ianuarie – 25 februarie 2021 două expoziții care pot fi vizitate în fiecare zi de luni până vineri, între orele 09:00 – 18:00.

Una dintre expoziții se numește „Iarna” și poate fi vizitată până în 5 februarie. 20 de artiști ai Asociației Prezent și-au reunit lucrările în expoziția colectivă de artă plastică, și anume: Ana Maria Apostol, Loredana Bratu, Deiana David, Mihaela Florescu, Steluța Guțiu, Maria Hadiji, Miroslava Blazena Karkus, Daniela Lukacs, Elena Odalina Marica, Marius Mihai, Simona Daniela Molnar, Dana Pătrașcu, Gabriela Pietreanu, Alexandra Pop, Gabriel Potra, Andreea Soran, Adriana Stamatin, Lidia Vărșândan Ștef și Ioana Țiț.

Cea de a doua este Expoziția de articole de presă despre Mica Unire, care ne arată cum au fost consemnate din punct de vedere jurnalistic faptele vremii.
Mica Unire, Unirea Principatelor de la 24 ianuarie 1859 este marcată la Secția Documentar-Periodice printr-o mică expoziție din colecția de carte veche și periodice.
Printre publicațiile expuse se află și ”Telegraful Român” de la Sibiu, din 1859, primul ziar în limba română din colecția Bibliotecii, dar și ”Temesvarer Zeitung” din același an, primul cotidian timișorean din colecție.

Secţia dispune de o sală de lectură cu o capacitate de 30 de locuri. Intrarea este liberă, cu păstrarea regulilor de distanţare socială.