Expoziția NEW MEDIA ART, la Iulius Town

Timp de trei zile, arta, designul și tehnologia se intersectează cu natura din parcul Iulius Gardens, într-o expoziție cu concepte inedite și experiențe interactive.  În weekend-ul 22-24 octombrie 2021, între orele 18:30-22:30, expoziția de new media art va aduce în Parcul Iulius Town unsprezece instalații de lumină fascinante.

Tema expoziției este ELEMENTS și prezintă modul în care designul întâlnește natura; cele patru elemente primordiale ale naturii – pământul, focul, apa și aerul – comunică cu cele patru elemente esențiale din design – punctul, linia, planul și forma.
Lumina și spațiul sunt elementele comune care leagă cele două lumi, cea naturală de cea artificială și sunt transpuse astfel cele 11 instalațiile de lumină.

Cu ajutorul creațiilor realizate de studioul RIZI, timișorenii se vor bucura de modul în care natura și designul comunică prin noi forme de artă.

Printre instalațiile expuse se numără: o instalație arhitecturală cinetică, o instalație cu vapori de apă care se joacă prin culoare, o instalație cu lumină care se modifică în funcție de mișcările făcute de vizitatori, o reinterpretate vizuală a focului printr-o construcție arhitecturală, o instalație interactivă care va permite publicului să se joace cu ideea de comuniune a apei cu focul și alte instalații care compun o experiență multisenzorială prin lumină, sunet și mișcare.