Expoziția internaţională WORLD PRESS PHOTO ajunge la Muzeul Național de Artă

În perioada 30 iunie – 20 iulie 2021 expoziția anuală World Press Photo, ajunsă la cea de-a 64-a ediție, revine în Timișoara, aceasta fiind prezentă și în alte 100 de spații din 45 de țări.

Competiția World Press Photo recunoaște fotojurnalismul de calitate și premiază imagini și povești din întreaga lume. Anul acesta, 4.315 fotografi din 130 de țări din întreaga lume au înscris 74.470 de imagini.

În premieră, începând cu acest an, expoziția va fi însoțită de un proiect de conținut care va analiza rolul și impactul social al jurnalismului responsabil, fenomenul fake news și dezinformarea, urmând a fi anunțate în acest sens o serie de emisiuni, podcasturi și dezbateri care se vor derula pe tot parcursul verii.

„Ne bucurăm că avem oportunitatea de a duce o expoziție simbol pentru jurnalismul de calitate în România, pentru a X-a oară consecutiv, cu dorința de a crește interesul românilor pentru fotografia documentară. Anul acesta suntem mai puternici și mai hotărâți prin tot ceea ce vom aduce în fața comunității din România în lupta noastră împotriva fake news și a efectelor acestui fenomen”, a declarat Cristian Movilă, fondator EidosFoundation și reprezentant World Press Photo în România.

Expoziția poate fi vizitată la Muzeul Național de Artă de marți până duminică, în intervalul orar 10:00 – 18:00. Accesul pentru vizitarea tuturor expoziților se face pe baza biletului de intrare în Muzeu, ultimul bilet fiind emis la ora 17:30.