Evenimentul „Săptămâna Verde în UVT” a fost acceptat de Comisia Europeană

Comisia Europeană a selectat Universitatea de Vest din Timișoara ca partener pentru seria de evenimente EU Green Week 2021. Cea de-a patra ediție a evenimentului „Săptămâna Verde în UVT” va purta astfel însemnele programului EU Green Week 2021.

Rectorul UVT, prof.univ.dr. Marilen Gabriel Pirtea, subliniază caracterul deosebit al acestui parteneriat dintre UVT și Comisia Europeană: „Această reușită reprezintă o confirmare a relevanței Universității de Vest din Timișoara în context european, atât din perspectiva interesului pentru tranziția verde și digitală, precum și din perspectiva importanței demersului educațional al UVT în raport cu comunitatea din care face parte. Universitatea de Vest din Timișoara promovează în mod activ dezvoltarea culturii civice și a comportamentelor pro-environment”.

Evenimentul „UVT Green Week – Circular Economy in a European Context” va avea loc în perioada 31 mai – 4 iunie 2021, iar tema centrală a evenimentului din acest an este dedicată economiei circulare, un concept pentru care, la nivel european, a fost stabilit un plan de acțiune.

În cadrul UVT există un grup de lucru dedicat temei economiei circulare, care colaborează atât cu parteneri regionali și naționali, cât și cu parteneri din Alianțe ale Universităților Europene.