Emerging Artist Awards 2020 – expoziție de artă contemporană la Galeria Calpe

În premieră, la Timișoara se organizează Emerging Artist Awards 2020, o inițiativă de susținere și promovare a tinerilor artiști, absolvenți ai Facultății de Artă și Design din Timișoara.

Expoziția va fi inaugurată joi, 22 octombrie 2020, ora 18:00, la Galeria Calpe. La deschidere vor participa artiștii Mirela-Mădălina Cerbu, Ștefan Curelici, Sanziana Gheorghe, Vlad Jelmărean, Silviu Preda, Alexandra-Daniela Satmari, Decebal Gabriel Țăroi.

”Evenimentul Emerging Artist Awards 2020, organizat de Expose Architecture, este unul lăudabil și vine să îmbogățească peisajul cultural timișorean. O societate sănătoasă și progresistă își recunoaște și promovează valorile. Gian Pietro Serra prin EAA 2020 vizează exact acest aspect important și tot mai dificil în contextul actual. (…) De asemenea EAA 2020 constituie un moment fertil pentru perspectiva anului 2023 când Timișoara va performa pe podiumul excelenței internaționale prin titlul de Capitală Culturală Europeană. Parteneriatul dintre UVT, Facultatea de Arte și Design și Expose Architecture este unul onorant pentru ambele instituții și sperăm să fie consolidat pe parcursul timpului.”, spune prof. univ. dr. Camil Mihăescu, Decan Facultatea de Arte și Design – Universitatea de Vest Timișoara.

Vor fi expuse în jur de 30 de lucrări de artă contemporană (pictură, sculptură, instalații, ceramică, grafică), realizate de tineri artiști, absolvenți ai Facultății de Artă și Design din Timișoara. 

Expoziția va rămâne deschisă până în data de 30 octombrie 2020 și va avea loc la Galeria Calpe, de la Bastionul Theresia.